tisdag, april 05, 2016

Ta hand om barn

Jag har börjat märka att det är svårare att bara gå till sig själv när det gäller att ta hand om Lilja. Börjar bli mer osäker på mig själv och mitt omdöme gällande hennes bästa.

Nu när hon har en period där hon endast orkar vara uppe ca 1 timme åt gången och sedan behöver sova 45-60 min emellan, så har jag gått efter hennes signaler. För om hon blir övertrött är det i princip omöjligt att söva henne och man får jobba 2-3 timmar med henne då. Tycker inte att det är värt det, så jag börjar i tid, på första minsta tecken, för då har jag lite tid på mig.

Men i samband med det så har folk uppmärksammat detta och tyckt att det varit underligt.. Och då börjar tankarna. Jag frågar runt och kollar med BVC. Är det verkligen okej, normalt?
Men såklart är det ju det! Alla barn är olika och det är faktiskt jag och Robert som känner henne bäst och vet vad hon behöver. Hon ändras hela tiden och det är helt normalt oavsett vad Hon har för rutiner. Nu ska jag bara inse det och följa mina egna modersinstinkter!


2 kommentarer:

  1. Bra där, lita på vad som känns rätt, det låter klokt!

    SvaraRadera
  2. Det är rätt! Strunta i vad alla andra tycker, tänker och säger och lita på vad du tycker känns rätt! MEN fastna inte i vissa vanor utan pröva nytt och ompröva emellanåt! Barnen ändras jättemycket och jättefort när de är så där små och rätt som det är kanske hon inte alls blir övertrött på samma vis och kanske somnar av sig själv istället!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!