lördag, april 09, 2016

Skorv och eksem

Lilja fick skorv för första gången för kanske 2 månader sedan. Vi behandlade det och nästan allt försvann. Sedan började det blossa upp igen för 2 veckor sedan. Inte så farligt, men det blev mer och mer. Så vi började med behandling igen, men denna gång blev hon jätte röd i hårbotten så vi avbröt och började smörja med olja för att lindra det. Men det blev bara värre. Hon började klia och klia och lyckades få några små sår såklart.

Allt tvättades bort med schampo och då blev det genast bättre, slutade klia. Tills igår. Pratade med BVC och fick rådet att fortsätta smörja för att få bort det torra.
Men vi ska testa att behandla nu igen. De kan ju bli väldigt röda under skorven och det torra kan vara det atopiska. Vi får se helt enkelt vad som händer och sker.

Atopiskt eksem har hon fått av mig. Jag har haft det sedan jag var liten och det är en kronisk hudåkomma som ger kliande utslag av olika saker. Allt från olika typer av mat, stress, tvättmedel, vatten (främst med klor) och torr luft. Men det går att behandla symtomen med hudsalvor och kortisonkrämer som tur är.

Lilja var så torr för några veckor sedan att hon kändes som ett rivjärn. Varken olja eller hudlotion som vi hade hemma hjälpte. Men efter några dagar med en fet receptskriven kräm så började det bli bättre och nu är det riktigt bra faktiskt. Hon har fortfarande sina utslag och är lite torr överallt, men inte alls som det var i början. Jag hoppas bara att det blir bra nu och att hon växer ifrån det framöver.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!