tisdag, december 13, 2011

Musikhjälpen

Årets musikhjälpen gick av stapeln igår. Jason Diakité, Kodjo Akolor och Gina Dirawi är de 3 prodgramledarna som sitter inlåsta i buren fram till på söndag. De får endast äta flytande föda och allt detta gör de för att samla in pengar.

"I år är temat "Alla flickor har rätt att gå i skolan". Under 144 timmar mellan den 12-18 december sänder vi live dygnet runt från Gustaf Adolfs Torg i Göteborg. Artister, politiker och engagerade kultur- mode-, och sportprofiler besöker våra tre programledare Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Jason Diakité.
En flicka som får gå i skolan gifter sig senare, skaffar barn senare och kan därför ta bättre hand om både sig själv och sina barn. Samtidigt avtar spridningen av hiv och barnadödligheten minskar. För varje avslutat år i grundskolan ökar en kvinnas inkomst. När inkomsten ökar gynnas den ekonomiska utvecklingen, som i sin tur är bra för alla och hela samhället."

Text från Musikhjälpen




Jag har startat en insamling här på bloggen som heter Musikhjälpen. Om du vill skänka pengar, för att stödja kampen i att låta alla flickor gå i skolan, gör det där.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!