torsdag, februari 16, 2017

Njurundersökning

Idag hade vi vår första tid på Sundsvalls sjukhus klockan 09.00 i morse. Det innebar att vi klev upp 05.20 när Lilja vaknade och åkte hemifrån 06.30 för att hämta upp mina föräldrar och syster, för att sedan åka ner dit. Då Robert inte kunde följa med (p.g.a. det nya jobbet) så bad jag mina föräldrar som ändå var hemma att följa med ner.

Vi fick gå till barnkliniken för att sätta en nål i armen, därefter till klinisk fysiologi för att spruta in kontrastvätska. Vi fick sedan vänta 3 timmar innan vi åter kom tillbaka för röntgen av njurarna.
Under de 3 timmarna vi hade att ta död på så åkte vi till Ikea, käkade lunch, Lilja fick sova en stund och vi tog en väldans snabb tur genom Ikea, där jag handlade några små grejer bara.

Själva undersökningen och allt runtomkring gick faktiskt rätt bra. Såklart var hon ledsen över de första två, men mest för att man var tvungen att sitta och hålla fast henne. Röntgen gick riktigt bra faktiskt. Bättre än väntat!

Bilturerna fram och tillbaka dock var det rätt grinigt en stor del. Hon är ju inte van att sitta fastspänd under så lång tid och hon var ju vaken under största delen. Det gällde att försöka med alla leksaker, sånger och appar på telefonen för att hålla henne lugn och glad.
Hon fick springa av sig i korridorerna på sjukhuset i stället.. Hon sprang fram till folk både till höger och vänster. Främst en pojke, som hon fastnade för, som hon vinkade till en bra stund, haha, sötskrutt! :)

Nu får vi nog vänta på svar om 1-2 veckor. Men jag är inte orolig över att det är något. Det var bara en rutinundersökning som de gör eftersom att hon hade urinvägsinfektion i somras. De måste kontrollera att njurarna inte har tagit skada eftersom att hon var så liten.

På väg ner till S-vall 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!