onsdag, mars 08, 2017

Hår, mat och sovstunder

För 1 vecka sedan for jag äntligen och klippte mig. Jag har väntat ut det huuur länge som helst. Det var nästan ett år sedan jag klippte mig sist. Det är ungefär så mycket tid och pengar jag lägger på mig själv nu för tiden.. Oavsett så var det dags i alla fall. Och hon fick ta en bra bit, 5-6 cm på längden för att ta bort att det slitna och sedan klipptes det upp en bra bit, för att det inte ska vara så tungt och tråkigt.
Så skönt efteråt. Syns knappt på bilden dock, men det hände en del i alla fall, haha!


Samma dag hade vi varit på promenad jag och Lilja. Men efter att ha åkt både pulka och gungat lite så ville hon röra på sig också. Så hon ville själv gå och dra pulkan. Det gulligaste jag har sett någonsin tror jag! Min stora tjej. Jag ser varje dag nu vilken enorm skillnad det är på henne. Hon har verkligen blivit stor nu. Hon förstår så himla mycket, har så mycket egen vilja och gör så enorma framsteg varje dag. Det är så roligt att se hennes utveckling!

På promenad med pulkan ;) 

Efter promenad var det mellanmålsdags och det mesta hamnar mest på golvet, i haklappen, i knät eller uppe i håret. Inte det bästa med tanke på att vi helst inte ska bada henne mer än typ 1 gång/vecka p.g.a hennes eksem. Vi kör på 2 gånger, det funkar rätt bra än så länge, men hon har börjar bli torr i hårbotten och börjat klia där (precis som sin mor), så jag väntar på ett läkarutlåtande om det.

Mindre roligt är det gällande all mat just nu. Hon har det lite jobbigt med vissa måltider. Det enda som egentligen alltid funkar bra är mellanmålet på eftermiddagen. Alla andra äter hon antingen dåligt på eller så får man lirka för att få henne i stolen och försöka få i henne någon mat. Vet inte om det är alla tänder, som sakta men säkert, som letar sig upp ur tandköttet just nu, eller om hon bara har någon period (vet ju att dessa brukar finnas runt denna ålder). Hoppas att det går över snart. Tycker verkligen att mat-delen är en jobbig bit att "bråka" om med henne.

Mellanmålsdags! Tydligen passar kexet bättre i håret ;)

Både jag och Lilja har varit rätt så trötta nu på slutet. Hon har senaste 1,5 veckan vaknat tidigare på morgonen, sådär runt 5-6-tiden. Jag har dock alltid haft väldigt svårt att somna om på morgonsidan vid 5 när hon vaknar och får välling (för att sedan somna om igen, oftast i alla fall), men när det är bra nätter och jag får sova mycket är det praktiskt taget omöjligt. Jag får helt enkelt leva med att vara vaken från 5 hädanefter.
I förrgår var Lilja så trött efter en jobbig natt att hon somnade mitt i lunchen. Det var så otroligt gulligt att jag smäller av! Mitt lillhjärta! ❤ Hon var minst lika söt sedan i vagnen när jag var tvungen att väcka henne :) 


Somnar mitt i maten. 

Favoritsovställningen med armarna rätt upp

Så, nu blev det en ordentlig uppdatering. Har varit in flera gånger och försökt mig på att skriva ett inlägg, men det har inte fallit mig för. Så då har jag faktiskt struntat i det. Men ikväll tvingade jag mig själv att skriva då det var en hel del att uppdatera.
Hoppas att ni har haft en bra dag! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!