fredag, januari 15, 2016

Lilja, 8 veckor

Idag blir lillskruttan 8 veckor gammal. Tiden går så himla fort, men samtidigt väldigt långsamt. Jag minns fortfarande dagen hon föddes som om det var igår, eller ja nästan i alla fall. All smärta och smärtlindring gjorde att jag knappt var medveten om vad som hände på bra många timmar under dagen, haha..

Det är otroligt roligt och intressant att se hur Lilja har utvecklats de här veckorna. De första 2-3 veckorna var det mest bara sova och äta. Men då det bara var 3 timmars sovintervaller så kändes det ändå som att man inte fick något gjort (vilket man inte fick heller).
Under tiden fram till 4 veckor så har man mest bara sett hur hon har vuxit till sig. Blivit längre och inte lika rund i ansiktet.

Vid 6 veckor så kom första leendet och hon var sååå otroligt söt! 
Lilja - Ca 6 veckor

Vid 7 veckor så har hon börjat "prata", dvs hon ligger och gör små olika ljud mot oss när vi pratar med henne. Man kan interagera med henne på en helt ny nivå :)
Hon tycker att det är roligt med färg och form. Små leksaker framför henne och tavlor är väldigt intressanta att titta på.

Och hennes sov"rutiner" som har varit denna vecka har varit helt underbart, för hon har sovit 4-5 timmar i sträck, sedan vaknat för ett pass med byta och mat för att sedan sova 2-3 timmar till. Dessutom sover hon 2-3 timmar mitt på dagen. Så jag får sova ikapp under alla dessa tillfällen också, vilket behövs.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!