söndag, augusti 07, 2016

Nattning och matning

Nu har vi börjat försöka föra in nya rutiner för Lilja. Vi ska få bort nattamningen, få henne att sova hela natten i sin egen säng och även få in mer ersättning och därmed också sluta amma. Så det är mycket som händer nu för lillskruttan. Märks nästan på henne faktiskt, hon är lite extra grinig och trött på dagarna, men det kan jag förstå. Tär på henne också att ställa om sig helt och hållet!

Det är fjärde natten nu som vi kör och det blir bara bättre. Jag har tagit 3 nattningar och Robert har tagit 1 där jag inte var med alls överhuvudtaget (hon är rätt mammig på kvällarna). Hon äter mer och mer ersättning på kvällarna nu, vilket gör att hon även sover längre då det ger längre mättnadskänsla. Det har gått bra att söva henne i sin egen säng faktiskt, så länge hon är tillräckligt trött. Och till sist, hon har vaknat allt mer sällan ju längre vi har hållit på. Så jag börjar se ett svagt ljus i tunneln nu.

Nu börjar det även släppa ordentligt på maten. Det börjar funka ganska bra att ge henne vanlig mat också. Hon äter dock inte så pass mycket att hon står sig särskilt länge på det, utan får ammas bara någon timme senare, men hon tycker att det är gott och gapar när skeden kommer. Hon får just nu både lunch och middag och däremellan ammas hon fortfarande. Men det är inte kul att amma med alla dessa tänder, vad förbannat ont det gör vissa gånger! Att liggamma går vägen, men att sitta är rena tortyren, det gör så galet ont. Så det är inte så roligt att åka iväg någonstans just nu. Det är dock bara att bita ihop och behandla skavsåren tills dess att ersättningen och flaskan kan ta min plats.


Sötaste tjejen igår :) 

Såhär glad blir man av att se sig själv i spegeln :) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!