fredag, oktober 20, 2017

Höstblåsor och renovering

Höstblåsor, den där jobbiga sjukdomen som många förskolebarn får på hösten, den har Lilja fått. Det började med feber i lördags som höll i sig till söndag morgon. Därefter kom blåsorna. I munnen, runt munnen och på halva kroppen. Har tyckt så synd om henne. Hon har knappt ätit någonting på hela veckan. Så vi har såklart varit hemma med henne hela veckan. Jag har vabbat mån, tis, tors. Onsdag jobbade jag kväll (så då löste det sig med att Robert hann ta henne) och idag är jag ledig. Så en hel vecka har hon fått vara hemma och kurera sig. Och idag verkar det äntligen släppa. Började se att många blåsor hade börjat läka och försvinna redan igår och idag såg det ännu bättre ut. Hon har dessutom börjat äta igen, inte fullt samma aptit som innan. Men absolut tillräckligt och godkänt. Känns så bra att se att hon slipper ha ont mera. Usch vilken jobbig virusinfektion.

Vi har börjat renovera lite smått här i huset. Börjar mål om i hallen till vitt för att få allt lite ljusare (den var så mörk innan och inte riktigt vår färgskala på det hela) och så har lekrummet börjat få lite makeover. Golvet är rivet och inlagt nya plankor. Det ska nu spacklas, målas, tapetseras och läggas nytt golv där inne. Tanken är att ha det kvar till Lilja fyller 2 (dvs om en månad), så får hon det lite som present från oss (plus något lite till. Inte för att hon kommer att ha koll ändå..). Vi får se om vi hinner med det hela.
Hallen kommer att ta några kvällar till innan den är klar, men det är inte långt bort iaf. Vi funderade på att lägga något billigt klickgolv där också tills vi faktiskt ska renovera ordentligt nästa år, men det kändes inte som något bra ställe att ha billigt golv på. Så det får vara plastmatta tills vidare.
Bilder kommer senare :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!