fredag, juli 14, 2017

Att bo i hus

Mu är det galet länge sedan jag skrev här. Tiden har inte funnits till och orken har definitivt inte funnits. Varje kväll i över en månads tid har vi packat, städat och fixat. I princip varje minut som det har gått att göra saker på dagen så har vi gjort det. Det har gjort att all tid och energi använts upp och tyvärr har bloggen blivit helt bortprioriterad. Men nu ska jag försöka skärpa mig!

För 4 veckor sedan flyttade vi till hus. Det var en väldigt intensiv helg då vi flyttade i princip allt på en dag, fredag. Lördag och söndag bestod i att stöka på med allt här i huset. Städa och ställa i ordning alla möbler. Men även fast vi fick relativt okej redan då så har det tagit lååång tid att börja komma i fas.

Vi är fortfarande inte riktigt helt kar med allt. Det är fruktansvärt mycket att göra när man flyttar till hus. Framförallt i vår situation tror jag där vi dessutom har svärföräldrarnas saker att ta reda på, sälja bort och förvara lite överallt. Men det börjar kännas som vårat lite mer nu i alla fall även fast vi faktiskt inte äger det ännu. Det kommer vi inte göra förrän om ca 1 år då lantmäteriförrättningen är klar. Vi har dock löst alla bitar ändå genom kontrakt o.s.v.

Lägenheten lyckades vi fixa i ordning tack vare min pappa (vi var tvungen att måla/tapetsera pga skadorna som vår kära lilla katt Rasmus hade orsakat) och vi lyckades få städningen helt klar tack vare min mamma som hjälpte mig flera kvällar för att få allt klart. Underbara föräldrar som hjälper till med allt! 

Nu har vi istället ett stort hus på nästan 200 kvm. Alla rum nyttjas inte ännu utav oss då vi som sagt förvarar möbler m.m. åt svärföräldrarna ett tag. Vi har mycket utrymme i alla fall. Väldigt skönt nu med en liten tös som kräver mer yta att röra sig på. Då är trädgården guld värd att ha direkt utanför dörren!

Vi har ju fått köpa in väldigt mycket saker nu på sistone, en hel del för Liljas del (eller ja, mestadels min del för att ha en del saker att göra med henne på dagarna) och mycket till huset och bekvämligheten för oss. Köpte exempelvis en torktumlare för 1 vecka sen (väntar dock fortfarande på leveransen!), kände mig väldigt vuxen just då och väldigt fattig precis efteråt, haha!


Nu kommer här en bildbomb på huset och trädgården/utsikten. Och sedan ska jag försöka uppdatera lite mer om vad vi gör här och alla framtidplaner vi har! :) Enjoy!


Utsidan

Utsikt ner mot sjön

Lekplatsen

Uppfart/utsikt

Bron

Utsikt

Inne på bron

Framsidan på huset

Utsikt upp över lägdan

Blomma :) 

Insidan

Liljas rum - Sovhörnan

Liljas rum

Liljas rum - Skötbord

Pysselrum/Gästrum

Altan

Altan

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum

Sovrum

Vi har såklart kök, badrum och kontor också, men de kändes inte så roliga att fota och lägga upp. Sedan är väl inte alla delar av alla rum med då de inte heller kändes så nödvändiga. Vill ni se mer får ni helt enkelt komma och hälsa på! :)

Det har varit många sena kvällar med alldeles för lite sömn nu på slutet. Jag hoppas att den trenden vänder nu snart när vi börjar bli liite mer klara i alla fall. Så nu är det dags att hoppa i säng. God natt på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!