tisdag, maj 17, 2016

6-månaders kontroll

Idag var jag med Lilja på hennes 6-månaders kontroll på BVC. Sköterskan och läkaren gjorde rutinkontroll och allt såg bra ut! Hon följer sin kurva som alltid (+2 kurvor över medelkurvan), hon är en stor tjej. 9 kg tung och 71 cm lång! Och eftersom att hon kan rulla över från mage till rygg så följer hon också utvecklingen som hon ska. Skönt att veta att allt verkar rulla på som det ska för henne!

Kan säga att 74-kläderna har kommit fram i helgen också. Storlek 68 börjar bli lite väl tajt, kläderna får hellre vara lite stora på henne än att de stramar åt. Köpte lite nytt till henne inför helgen och lite nya pyjamasar då vi hade ganska få i storlek 74.

Sötaste outfiten från Newbie
2 ursöta pyjamasar

Nu är det dessutom dags att börja introducera mer mat och vi ska till slut ha bytt ut en måltid med vanlig mat. Insåg idag också att hennes matrutiner verkar bero på att hon behöver mer, eftersom att hon i princip äter 1 gång i timmen (förutom på natten, tack och lov!). Men än så länge tycker jag att det har gått bra ändå, det flyter på och jag har inte upplevt att det har varit jobbigt att mata henne så ofta (trots att det har pågått i 1-1½ månad).

Busungen
Glad tjej för 2 dagar sedan

Vi har i helgen tagit fram gåstolen så att hon ska få börja känna in och testa den lite grann. Hon når inte ner till golvet än riktigt, men det verkar bara vara en tidsfråga med tanke på hur mycket hon växer, haha! Skönt i alla fall att börja ha fler saker att sysselsätta henne med, det börjar bli svårt att underhålla henne ibland. Någon som har tips på vad man kan göra för att sysselsätta en 6-månaders?

I gåstolenInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!