torsdag, augusti 14, 2014

Rasmus

Rasmus har råkat ut för en liten olycka... Det började med att han började bli slö, trött och hängig på fredagen. Inte alls sig själv. Han åt i princip ingenting och drack ingenting. Kräktes flera gånger under helgen. Vi trodde att det skulle gå över och avvaktade ett tag. Men till slut åkte vi in med honom på måndag eftermiddag till veterinären i Domsjö. Han var uttorkad och fick lite dropp i nackskinnet. Han blev lite piggare under kvällen, men åt fortfarande inget. vi tvingade i honom lite grann med en spruta, men allt kom upp igen på natten.

Så dagen efter, tisdag, åkte jag in med honom på morgonen. Han undersöktes och röntgades. Det visade sig att han hade något i magen, något som satt fast i tarmen. Så vi bestämde oss för att operera honom. 2-3 timmar senare ringer veterinären och det var en bit gummi som han hade lyckats sätta i sig. Den satt fast i tunntarmen och stoppade upp hela maskineriet. Tarmen såg ganska bra ut, men var lite skadad. Han fick dropp under tiden han låg där och vi fick till slut hämta hem honom på eftermiddagen. Hela kalaset kostade runt 8000:-, vilket sved något men var lätt värt det. Han är vår lille Rasmus, han är en i familjen.

Så nu är det eftervård som gäller. 2 olika mediciner, 2 gånger om dagen. Äta och dricka i små portioner och tratt runt huvudet. Nu vet vi att han äter, men dricker har vi inte sett honom göra ännu (men då är vi båda på jobbet ett par timmar per dag och han får säkerligen i sig via blötfodret han äter). Han blir en innekatt i 2 veckor då stygnen får tas bort. Än så länge går allt bra med det. Lova fräser åt honom fortfarande, då han säkerligen luktar annorlunda p.g.a. medicinerna. Men så småningom går det till sig där också mellan dom.


Trött och groggy katt någon timme efter hemkomsten

Rasmus med tratt och rakade ben samt mageInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!