lördag, januari 31, 2015

2014

Sammanfattning från 2014 :)

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut? Gifte mig med Robert

Genomdrev du någon stor förändring? Jag blev "friskförklarad" från mig depression och panikångest som jag hade jobbat väldigt länge med. Fortsatte att jobba med detta och fortsätter fortfarande då jag aldrig kommer att bli helt frisk från allt.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, flera stycken. Det tittade ut en Idun, Elliot, Märta och Harry

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 2014-07-19. Dagen jag gifte mig med min älskade Robert

Vilka länder besökte du? Inget. Har aldrig varit utomlands. Längsta jag åkte var till Stockholm för en långweekend med Robert, det var riktigt roligt och väldigt utmanande för min del också.

Bästa köpet? Min vigselring

Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag fick veta att flera av mina bästa vänner skulle få barn, det var underbart!

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? Semester! Första gången jag kan få semester och det känns ganska bra.

Vad önskar du att du gjort mer? Spenderat mer tid med mina vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösat bort tid hemmavid pga trötthet och ångest

Favoritprogram på TV? Ser knappt på tv. Tittar mest på Netflix där jag har följt flertalet serier.

Bästa boken du läste i år? Läste inte klart något bok tror jag, men jag påbörjade boken Sagan om Valhalla - Sigrid.

Största musikaliska upptäckten? Inte någon direkt tror jag. Jag fastnar för många olika låtar hela tiden, men sällan att jag får en Aha-upplevelse om något band eller liknande.

Vad var din största framgång på jobbet 2014? Att bli kassachef på Hemköp

Största framgång på det privata planet? Att jag började må bättre mentalt under början av året, att jag tog mig i kragen och visade vad jag kunde så att jag fick ett riktigt bra jobb. Och självklart att jag fick byta namn till Häggström (vilket för övrigt fortfarande kan kännas konstigt att äga och skriva).

Största misstaget? Inget vad jag vet. Kanske att jag borde ha lyssnat mer på mig själv och min kropp.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, mestadels. Hade jobbat bort mycket jobbigt som har legat och grott i mina vrår. Men mest glad över vårt bröllop under sommaren.
Vad spenderade du mest pengar på? Bröllopet helt klart. Tror att det landade på drygt 30.000

Något du önskade dig och fick? Önskade mig en bigshot i födelsdagspresent/julklapp och fick denna i julklapp av Robert

Något du önskade dig och inte fick? Massvis och eftersom att jag är så snål med mig själv kommer jag antagligen inte att köpa det heller.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jag firade den på hemmaplan med min man. Det bakades och städades. Dagen efter firades jag av familj och vänner.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag hade haft lite bättre självdisciplin och tränat mer.

Vad fick dig att må bra? Att vara duktig och känna mig behövd på jobbet. Umgås med vänner och familj och framförallt spendera kvalitetstid med min man.

Vem saknade du? Familjemedlemmar som gått bort. Annars har jag vänner och familj här på hemmaplan, så ingen fara där.

Mest stolt över? Mina personliga framgångar gällande självförtroende, självkänsla och ångesten. Jag har kommit riktigt långt under dessa år.

Högsta önskan just nu? Att få fortsätta utveckla mig själv, förhoppningsvis så att jag mår så pass bra under detta år att jag inte kommer att ha några större problem med mina diagnoser senare. Vill fortsätta utveckla mig på jobbet och börja spara ordentligt för det kommande huset.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Träna mer och aktivera mig både med vänner och familj. Fokus i år ska jag försöka ha på just relationer och värna om de jag har närmast.

torsdag, januari 29, 2015

Influensa

Jag åkte på influensan förra veckan. Låg i feber onsdag-fredag. Och dagarna där efter har jag legat orkeslös och knappt kunnat äta något. Jag hade ätit så dåligt under hela veckan att jag trodde jag skulle tuppa av när jag klev upp i början på veckan. En diet på 2 dl yoghurt och 2 dl soppa om dagen är inte den bästa kan jag säga.. Men jag har gått ner typ 2 kilo, så den kanske funkar bra ändå, haha..
Det är inte förrän idag som jag har lyckats äta lite mer ordentligt och inte mått illa av all mat eller tanken på mat. Jag åt min första macka idag, som jag inte har ätit på en hel vecka innan. Kändes som en milstolpe i den här sjukdomen faktiskt. Mat har inte direkt varit det mest aptitliga eller åtråvärda denna vecka. Och när jag väl har ätit så har magen sagt ifrån med krämpor och, vad ska vi säga, kontinuerliga toalettbesök. Ingen hit kan jag säga...

Jag märkte avsevärd skillnad från när jag inte hade feber längre, ångesten kom som på posten. Under tiden jag hade feber hade varken kropp eller huvud tid för ångest, men så fort det "tilläts" av kroppen så knackade den på dörren. Och det var ingen liten weekendväska den hade med sig, ångesten var här för att stanna.
Nu när jag börjar smått må bättre från denna influensa (orkar dock inte mer än att plocka bort en liten hög med tvätt) så kommer ångesten och startar ett freakin rejvparty här inne.

Mina katastroftankar är lite större än vanligt och paniken kommer smygandes närmare. Jag får alltid ångest när jag är sjuk, men varje gång tror jag att det är värre än förra gången, att världen går under, att jag håller på att falla tillbaka till sjukskrivningsperioden och att jag inte klarar av detta. Och varje gång har jag min Robert som är där och försäkrar mig om att jag kan klara detta och har gjort det länge nu, att jag blir bättre hela tiden, att jag nu är en helt annan person jämfört med för ett år sedan. Och jag inser att han har rätt, en rationell del av mitt nu så kaosartat inre kan se det glimta förbi. Det är den glimten som får mig att fortsätta kämpa.


söndag, januari 04, 2015

Julafton och Nyårsafton 2014

Tänkte summera ihop lite hur jul och nyår har sett ut för mig. Först och främst har jag jobbat både på julafton och i mellandagarna. Och för första gången på alla dessa år så har det inte gjort mig något. Jag skrev gladeligen upp mig på julafton för att de med barn ska kunna vara hemma med sina familjer, och det var heller inga problem eftersom att det bara var till kl.14.

Först första gången på flera år så hade jag heller ingen nämnvärd ångest över det hela.. Har alltid gått och blivit sjuk/sjukskriven kring juletid förut. Jag åkte dock på någon form av låsning i ryggen den 23 december, så pass att jag knappt kunde gå utan att det gjorde fruktansvärt ont. Men som tur var så fick jag en akuttid till en sjukgymnast precis bredvid jobbet. Så efter lite petande, tryckande, sprakande och knäckande så blev det bra igen. Var ju dock öm i 3 dagar till, men jag kunde i alla fall jobba.

Lova var med på presentinslagning
Julgranen
Julpynt i lägenheten 


Julpynt i lägenheten
Julpynt i lägenheten
Julpynt i lägenheten


Julpynt i lägenheten
Julpynt i lägenheten
Rasmus under granen


Då vi har jul vartannat år hos min sida och Robert sida släkt så blir det ibland att man inte träffar alla på julafton/juldagen. Så den 23:e hade vi uppesittarkväll och julklappsutdelning med Roberts familj.

Julafton firade vi uppe i Husum med Roberts släkt. Så efter jobbet så åkte jag hem och vi hade julklappsutdelning med varandra. Därefter var det att göra sig klar och brumma upp till Husum för julafton hos Roberts moster. Mysig dag/kväll med mat, lekar, julklappar och godis i mängder.

Juldagen var vi då hos min familj i Åmynnet. Hela stora tjocka familjen, ca 17 st för att vara exakt. Och då är det bara föräldrarna, min farmor och mina syskon med familjer.
Även där var det god mat, julklappar och mycket bus och lek.

Julafton på jobbet
Jag på julafton

 Sedan jobbade jag annandagen, lördag, måndag, tisdag, fredag och lördag igen. Så det har varit lite jobb i dagarna här. Robert har dock vari ledig i 2 veckor, vilket jag unnar honom.


Nyårsafton hade vi middag här hemma för oss själva. Senare på kvällen var vi med Johannes, Jessica, Samuel och några vänner till Jessica. Det var helt okej.. Ganska lugn kväll med lekar. Var nykter själv då jag körde med resterande av sällskapet drack.

Tolvslaget på Torget
Raketer på Torget