lördag, december 29, 2012

Svart hål

Jag har så sjukt svårt att komma ur min svacka.. Är på extremt dåligt humör hela tiden och mår allmänt dåligt, och inte blir det bättre heller av att jag har blivit smått förkyld. Känns så hopplöst just nu.. Svårt att föreställa sig att man kan kravla sig upp ur det här hålet. Men det har nog att göra med att jag har haft ett par riktigt dåliga dagar. Har ingen ork eller energi till att göra något. Tar minst en timme innan jag kliver upp ur sängen och det tar mig hela dagen att faktiskt göra något, som att skriva ett inlägg här (ja, jag räknar det som att göra något!).

Pest och pina. Tror att jag bara ska lägga mig i sängen.

Det svarta hålet... (Bild från google)


torsdag, december 27, 2012

Bitter

Jag är något bitter.. Att jag har mått dåligt i över 6 års tid, har fallit tillbaka i samma mönster om och om igen. Har fått kämpa och be om att få hjälp. Men under alla dessa år har sjukvården inte gjort något alls. Jag har själv fått leta fram en diagnos, hittat samtalskontakter och försökt hitta en lämplig behandling. Allt har jag fått göra själv. Inte fan är det så lätt att bli frisk när man inte får någon hjälp och samtidigt sitter läkarna och skakar på huvudet och undrar varför JAG inte gör något åt saken. Ibland undrar man vem som är läkare och vem som är patient.

Jag drömde om just den här bitterheten natten till igår. Men då var det alla runtom mig som var arg och inte jag. Igårkväll återkopplade jag till drömmen men då var det jag som var arg. Arg och ledsen över att jag kan ha mått så mycket bättre idag om jag hade fått rätt hjälp.

Idag ska jag kämpa emot ångest och nedstämdhet som har återkommit under alla dessa år, jobba med tankar som har fått härja fritt och börja känna att jag inte är helt utom räddning. Det känns helt overkligt att jag ska få hjälp.

Bild från Google


Jag har haft väldigt mycket de senaste dagarna och nu har allt kommit ikapp mig. När jag dessutom inte har varit på topp under de här dagarna krävs det ännu mindre för att få mig att vackla och tappa fästet helt. Så idag är en dag med bitterhet, nedstämdhet och "världen-är-emot-mig"-känslor.


onsdag, december 26, 2012

Annandagen

Idag var det hockey och middag i Fjällräven center som gällde. Runt 15-tiden var vi där allihop, jag, Robert, Sofie, Micke, Johan och Andreas.

 Förrätt var en laxroulad på kavring. Riktigt god tyckte till och med jag som inte kan äta gravad lax och annan halvt tillagad fisk. Huvudrätten var oxfilé och potatis med sås. Riktig gott och mört kött. Väldigt rosa också, och jag som tidigare alltid har varit skeptisk till rosa kött. (Jag börjar bli vuxen nu!) Efterrätt var cheesecake med små fruktbitar och kaffe till det.

Hockeyn var bra och spännande. Vi vann med 2-0 mot AIK i alla fall! :)

Trerätters-middag med underhållning :) 

Underhållningen


tisdag, december 25, 2012

Juldagen

Idag har vi varit i Åmynnet och firat jul med min sida av släkten. God mat, sällskap och fina klappar. Tillsammans fick vi en microvågsugn, pengar och lotter. Och det enda jag/vi faktiskt har önskat oss den här julen är just en micro. Så det var alldeles perfekt eftersom att den vi har haft fram till nu är alldeles för liten. 

Även ikväll blev det en ganska tidig kväll. Så nu sitter vi hemma och ska se till att bli miljonärer ;)

Imorgon är det annandagen och då blir det middag och hockey med vännerna! :)


måndag, december 24, 2012

Julafton

Idag är det julafton och det har varit en riktigt bra dag! Jag och älsklingen åt frukost tillsammans. Kissarna fick sina julklappar vilket var 2 små lurviga bollar till Lova, En relativt stor råtta med pingla i till Rasmus och fin blötmat som försvann ganska fort ;)

 Vi åkte till Roberts moster där "hela" släkten träffades för julbord, fika och julklappsutdelning. I julklapp fick jag denna supersnygga dator som jag sitter och skriver på just nu!! Något jag inte alls väntade mig, men blev överlycklig utav! Utöver det fick jag pengar av svärisarna och tillsammans fick vi en Tassimo med kapslar utav svågern och svägerskan med familj.

 Vi var hemma ganska tidigt och fick avnjuta lite tid tillsammans med att packa upp julklapparna, få igång datorn och sitter just nu framför tv'n tillsammans och bara tar det lugnt. Ett alldeles perfekt avslut på denna dag!

 I morgon fortsätter vi firandet nere i Åmynnet med min sida av familjen. Totalt 16 st och då är vi bara de allra närmaste :)

Robert á la julafton 2012

Min nya fina dator!!!! :)

Moi á la julafton 2012

GOD JUL

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul! 
Ha en underbar dag med mycket värme och kärlek, god mat och klappar i mängder! 

Kramar från mig! :) 

Bild från Google


onsdag, december 19, 2012

Lista

Hittade den här listan hos Sofie. Så jag stal den och tänkte fylla i själv också så får ni se vad jag har haft för mig den senaste tiden ;) 


För 5 år sedan: 
Gick jag andra året på gymnasiet. Jag gick undersköterskelinjen och hade en helt underbar klass! :) Jag lajvade väldigt mycket under den här perioden (vilket jag ibland saknar idag) och kunde aldrig i mitt liv tro att jag skulle sitta här idag och ha en sådan underbar sambo och de två bästa katterna! :)

För 3 år sedan:
Hade vi ganska nyligen flyttat in i denna lägenhet. Vi flyttade in i mitten av november. Det var året vi blev tillsammans och vår första jul med varandra. Jag fick min allra första riktiga julgran runt den här tiden och julafton spenderade vi hos Roberts släkt och juldagen med min släkt.

För 1 år sedan: 
Gick min extra farfar bort. Det var en tung period. Men samtidigt hade jag goda vänner och familj som jag umgicks med och förgyllde min värld.

För 3 månader sedan: 
Hade jag ganska precis fyllt år. Det firades med vännerna! Jag hade även en väldigt jobbig period med min ångest och väntade bara på att få hjälp från någon håll..

Igår: 
Gjorde jag bort lite ärenden på stan med min älskling, vi sålde bort Saaben och tog det bara lugnt hemma. Louise kom upp en sväng och vi bytte julklappar. Jag fick ett underbart tennarmband som hon hade gjort! :)

Imorgon:
Ska jag åka till Docksta för lite jobb. Försöka ta mig till gymmet för att träna.

Om 1 år:
Vill jag vara nästan "frisk" från min ångest. Ha ett jobb jag trivs med och kanske vara på väg att utöka vår lilla familj.

fredag, december 14, 2012

Klar!

For in på gymmet idag och gjorde bort ett pass. Tänkte att lite träning skulle få bort mitt dåliga humör, och jag hade rätt :) Känner mig duktig som har tränat 3 ggr denna vecka!

Efter träningen tog jag mig en sväng på stan och gjorde bort de sista julklapparna. Nu är jag helt klar! Så skönt! :) Känner att jag var lite seg i år.. Jag brukar vara klar i god tid, och det här är inte "i god tid" för mig.

Även julkorten är färdiga för att skickas. Blev klar med dom igår kväll, men jag gjorde de mesta med dom när jag satt och pysslade med Louise igår. Gjorde bland annat ett bokmärke till mig själv som jag är riktigt nöjd över :)

Det är väldigt ´Jag´

Nu ska jag bara sätta mig och ta det lugnt resten av kvällen. Har två dagar nu i helgen och är fullproppad med saker jag ska göra, bland annat bakning och en show. 

 

tisdag, december 11, 2012

Julstuga!

Idag mellan klockan 14-18 har jag och Louise Julstuga här i huset. Vi kommer att hålla till i lägenheten under mig, där vi visar produkter och aktuella kampanjer. Ett perfekt tillfälle att komma och kika på allt och handla de sista julklapparna :) Alla handlande gäster får en gåva och det kommer att vara en utlottning bland alla som kommer förbi!

Hoppas vi syns!

Bild från Google


Sen sist..

Det är mycket som har hänt sedan det senaste inlägget..

Jag har varit i Upplands Väsby på konferens med Tupperware. Var intressant att få se allt nytt som kommer och lära mig lite nya tips! Dock mådde jag inte så bra sista dagen där.. Ångesten var riktigt kraftig och jag fick kämpa med att inte gråta mitt framför alla.

Jag har varit på dop av lilla Fenja. Sötare än sötast var hon :) Det gick riktigt bra, men jag var ganska introvert.. Kvällen innan dopet fick jag veta att jag blev moster igen :D En liten pojke var det som ville komma, jätte roligt!

Det har hunnit vara både 1:a och 2:a advent. Julpyntning och julbak har jag gjort bort. Men jag får nog ta en omgång till med baket, för det mesta är redan slut.. :/

Har varit på utbildning i Mjällom med Tupperware - teamledarträning och teamledarmöte. Fick sova på "hotell" och äta julbord, himla trevligt! :)

Utöver allt detta har jag hunnit träffa vänner, tränat och varit en sväng till psykologen.