måndag, maj 30, 2011

Scrappat

Har hunnit scrappa en hel del nu de senaste dagarna.. Bland annat till Mors dag och födelsedagar. Här kommer lite bilder:

Mors dag-kort till Maud

Födelsedagskort till Erik

En bild på mig och älskling :)

Mors dag-kort till min mor

Födelsedagskort till mina föräldrar :)
Somrigt studentkort till Adina

Möhippa

På lördag blev det då dags för nästa möhippa. Malin var vårt offer och det blev en dag full av aktiviteter. Mycket roligt tyckte nog alla som var med :)
Snart är det dessutom dags för den stora dagen och än är det mycket förberedelser som ska fixas. Men till helgen smäller det :) Men nu och fram till på onsdag så kommer jag att sitta hemma med tentaplugg och efter det blir det en massa småsaker som ska göras innan vi åker upp.

Pjuh, hur ska jag hinna allt? Tur att jag har några som kan hjälpa till i alla fall :)



Den blivande bruden, Malin :) 




torsdag, maj 26, 2011

Bio

Var på bio igår kväll med sambo och lillasyster. Vi såg Pirates 4 vilken jag tycker var helt okej faktiskt. Hade bara hört att den var dålig, men så länge man inte antar att den ska ha samma typ av story och personer som i de andra så är den bra. Jag hade inte direkt några förväntningar på den så därför blev den nog riktigt bra :) Samma humör som innan och lika mycket action. En ny story och nya karaktärer bara.

Var ju även till läkaren igår och tydligen var det en ordentlig inflammation som jag nu äter antibiotika för och ska lägga om varje kväll. Kommer nog att gå över om ett par dagar..

Idag blir det nog en lugn dag.. Ska ta och städa lite grann nu snart och sedan en snabbsväng in till stan. Ikväll skulle jag behöva plugga, har ju en upcoming tenta.

onsdag, maj 25, 2011

Ingen dator

Är utan dator för tillfället då mitt grafikkort i datorn dog.. (Sitter på skolan och skriver just nu och kan låna Roberts ibland. Men det kommer att vara svårare att få tag mig därigenom just nu) Så nu är jag på jakt efter ett nytt, men inte alltför dyrt. Är trots allt bara en fattig student :P
Har som jag tidigare nämnt avsagt mig jobbet för sommaren.. Har inget nytt på G ännu men jag letar. Behöver ett jobb, som Inte innehåller omvårdnad. Hoppas att allt löser sig, annars har jag två kurser som jag kan roa mig med och därmed få pengar.

Idag har jag en redovisning på skolan, men jag kommer att måsta smita tidigare då jag ska till läkaren kl.11. Fick inte direkt välja akuttid :P Anledningen till besöket är att jag har en knöl under armen och det kan tydligen vara allt från en svullen körtel till en cysta, så det är lika bra att kolla upp det.

Så vid det här tillfället är jag utan dator och jobb ett tag framöver.. Hoppas att det inte håller i sig särskilt länge.. Får ju sån ångest när saker och ting inte fixar sig.

söndag, maj 22, 2011

Utan jobb

Ångest, panik, attack, ångest, ångest, ångestattack, ångest, panik, panikattack, ångest, ångest och ångest... Så såg min lördag och fredag kväll ut. Insåg att jag inte kommer att klara av jobbet. Så jag ringde och sa att jag inte kommer att jobba i helgen (alltså igår och idag). Ska jag ringa till veckan och säga att jag inte kan jobba i sommar, för jag klarar inte av det.. Jag insåg att arbetsuppgifterna är precis sådant som jag ville komma ifrån och jag har heller inte kunna säga något om det innan då jag inte hade fått någon som helst information om jobbet. Inget alls.
Så nu vet jag inte alls vad jag ska göra...??? Jag har sökt ett annat arbete som jag hoppas innerligt att jag får. Får se framöver. Annars har jag väl kurserna i sommar jag kan roa mig med.

lördag, maj 21, 2011

Tävling TLC

Via länken finner du en tävling med TLC om en tatuering i Stockholm :)

fredag, maj 20, 2011

Hemkomst

Vi i Sverige är lyckligt lottade att inte vara i krig. Nog för att vi skickar FN-soldater också men detta filmklipp ifrån USA visar soldater som kommer hem och all kärlek. Tårarna kommer att rinna, ett varningens ord!

Jobb

Ska jobba idag, imorgon och dagen efter det.. Hur ska jag orka med hela helgen? Är redan jätte trött, hur kommer jag då att känna mig på söndag kväll liksom? Men i vilket fall som helst så har jag inskolning idag och imorgon och jobbar själv på söndag (trots att jag inte har någon delegering!). Jag skulle tro att dom har väldigt lite folk om dom tar in mig.
Det roliga med jobbet är att jag inte vet någonting om det i princip. Jag har inte fått någon information eller ens ett schema. Så får väl se hur det går, men det är inte alls som de andra jobb jag har haft så jag hoppas att det kommer att gå bra. I värsta fall får jag säga som det är...

Jobb med bröllopet blev det igår hos Jossan med mig, Robert, Malin och Eva. De sista detaljerna gick vi igenom och nu är nästan allting helt klappat och klart. Några småsaker kvar men inget som kräver en massa energi.

Just det.. Igår ringde Robert upp veterinären för att fråga om allting då han hade samma känsla som jag. Att de helt enkelt bara skyllde på något annat för att det är lätt. Så han "bråkade" lite med ägaren och det ska nog förhoppningsvis lösa sig. Det kommer att bli mer kontakt till veckan så vi får se hur allt ser ut då. Håller er uppdaterade.

torsdag, maj 19, 2011

Herpes

Tydligen så har Lova herpes i ögat nu enligt veterinären.. Åkte dit idag för att hon hade blodsprängt öga men det ska tydligen vara en bra sak, det ska hjälpa till med läkning. Underligt tyckte jag att det lät.. Men, men, det är inte jag som är utbildad så dom har nog rätt i det.
Fick i alla fall betala undersökningen och två läkemedel som hon ska ha nu, 800 spänn! Svindyrt.. Har inte råd med något framöver nu förrän jag får csn igen om en vecka.

Har läst på lite om Herpes hos katter. För det första smittar det ganska lätt tydligen. Har inte haft problem tidigare med någon utav dem och heller inte hört något ifrån ägarna till de katter som de har träffat. Symtomen är snuva, hosta, rinnande ögon, feber och aptitlöshet. Inget av dessa har hon haft problem med.. Det ska dessutom behandlas med antibiotika som vi Inte fick till Lova. Utan endast något som ska stoppa spridningen.. WTF!??! Jag blir less.. Känns som att de bara vill skylla på något lätt.

onsdag, maj 18, 2011

Klassfest

Har pratat med en utav lärarna angående omtenta och han skickade mig vidare till rektorn för just den institutionen. Så jag mailade henne igår och fick svar idag att hon inte ska göra något, att hon inte bryr sig. Har istället mailat rektorn för programmet så jag får se vad hon säger. Jag får sån ångest över att jag inte vet hur jag ska göra.. Jag måste göra omtentan men vill inte göra den så långt fram för risken att glömma mycket men jag har ingen som helst möjlighet att skriva den vid omtenta-tillfället. Så allt det suger just nu..

Något positivt idag var att jag gjorde bort ett seminarium och var kvar på skolan hela tiden! :) Yay me! Trodde att jag skulle vara tvungen att fara hem och vila efteråt men det gick riktigt bra faktiskt. Ingen ångest, inte särskilt påtagligt i alla fall.

Efter middagen begav jag mig till lungviksparken för klassfest. De andra hade redan grillat, men jag åt våfflor hemma innan. Väl där hade vi det himla trevligt, med dryck, spel och en massa umgänge :) Hade det riktigt trevligt och det känns bra att börja komma in i klassen ordentligt nu.

måndag, maj 16, 2011

I'm drowning in my head

Igår kände jag ångesten komma vällande över mig, idag har varit likadant. Åkte i alla fall på affären med Robert och storhandlade. Men att ta en extra tur för att lämna bok, hämta paket och köpa kruka orkade jag inte med. Känner mig inte alls pepp på att åka någonstans när jag får mina downs. Ikväll sitter det fortfarande i, men som tur är har jag sovmorgon i morgon så har bara skola på eftermiddagen. Hoppas på att det går bra.

GU

Klarade inte hela tentan.. Vilket sög. Missade på räknedelen men det teoretiska klarade jag. Så omtenta på den lilla delen blir det i alla fall. Min allra första omtenta, som dock ska ske såklart den 4 juni :( Ska fråga lärarna om jag kan skriva omtenta samma dag som jag skriver min andra tenta så att jag får båda bortgjorda den dagen. Hoppas!

söndag, maj 15, 2011

Tävling

Jag hittade fram till en tävling via Sofie där man kan vinna 40 par skor! jag var tvungen att vara med så du kan vara med du här på TLC :)
Lycka till!

Möhippa

Igår blev det dags för Evas möhippa :) Först och främst blev hon upphämtad av okända människor, blev skjutsad in till stan där vi mötte upp henne, chockad minst sagt :)
Dagen bestod av utklädning, lekar, massage, fotografering, middag och en del alkohol. Mycket roligt tycker jag att det var och hoppas att alla inblandade också tycker att det var lika roligt :)

Bild på den blivande bruden från gårdagen :)

fredag, maj 13, 2011

Umeå, Sverige och Ryssar

Udda kombo, jag vet :P Men jag har ju varit borta och inte hunnit blogga något. Så här kommer en liten uppdatering.
Torsdag - Jag åker upp till Umeå. Umgås med min kära Ezther och får träffa både Jojjon och Adam vilket var super trevligt!
Fredag - Jag är på uni i Umeå för lektioner. Därefter åker jag hem och möts upp av min älskling. På väg hem lyssnar vi på hockeyn och hör att det blir 2-1 till Sverige. Awesome tänker jag :P
Hemma så fipplar jag med present till Samuel som fyller år idag (Grattis!) och kort därefter så beger vi oss till kanotcentralen för att umgås med en hög ryssar. På väg dit så hörde vi precis om sista målet och att de gått vidare till final, vilket togs upp ett antal gånger med ryssarna (att det skulle vara intressant om det var final mellan Ryssland och Sverige :P). Vi fick god mat, sprit och det var ett mycket trevligt sällskap. Dock har jag insett att ryssar är extremt givmilda, så pass att dom inte vill släppa iväg en. Dom ville ha kvar oss och supa ner oss i princip :P Haha.. Men vi sa att det får bli en annan gång. Riktigt trevligt var det i alla fall :)

Men nu ska jag ta det lugnt och se ett avsnitt av Heroes s4 :)

onsdag, maj 11, 2011

Skola

Sitter på skolan just nu.. Missade första föreläsningen, dock lite med flit. Har nämligen en sådan sprängande huvudvärk igårkväll att jag trodde att jag skulle få en TIA-attack eller liknande. Börjar dessutom känna av huvudvärken nu igen medan jag sitter och skriver. Inte lika intensiv, än i alla fall.
Vaknade i morse och kände mig helt borta så jag bestämde mig för att vara hemma på förmiddagen. Hälsa före skola!

Har lyckats få läkemedelshanteringsboken idag. Ska plugga på om insulin inför delegering. Har dock ingen tid ännu. Eller ja, jag fick en tid men det är en suuuuperviktig lektion på skolan just då som jag verkligen inte kan missa. Så jag får boka in min egen tid. Ska ringa och höra om det snart..

söndag, maj 08, 2011

Grillat

Jag och Robert bestämde oss för att plocka ner bord och grill från vinden och inviga det inför den här sommaren. Sagt och gjort.. Vi kånkade ner allt, med blod, svett och tårar (nästan i alla fall :P) och trots att den är riktigt ranglig från en incident förra året så står den faktiskt upp och kan användas. Men jag vet hur länge till den överlever. Tror inte att den fortsätter till nästa år..
Idag har bara varit en seg dag, har inte gjort mycket alls. Spelat, sett film, tagit det allmänt lugnt. Har varit så trött och känt att jag varit trött ofta nu de senaste veckorna. Vet inte varför riktigt.. Om det bara är årstiden (vilket dock är underligt, eftersom att det är sol och det mår man bra av!) eller bara jag som spökar.. Har ingen aning.

Igår var jag gräsänka.. Pajken min åkte till sin svåger och spelade bort lite pengar på poker :P Jag satte mig i bilen och tog en tur till Emma :) Där satt vi och pratade in på natten om ditt och datt. Något som ska göras om snart.. Man har ju så himla mycket att prata om :)

Slutligen vill jag bara säga... att Rasmus är en mycket bra presentkatt.

En röd rosett på svansen :)

lördag, maj 07, 2011

Farmor

Grattis till min Farmor som fyller 73 idag! :) 

Kortet som jag gjorde till min kära Farmor :)

onsdag, maj 04, 2011

Bad day

Jag har haft en riktigt dålig dag idag, men även igår och i förrgår.. Jag har bara varit hemma och tagit det lugnt med Glee. Är dessutom ledig från skolan resten av veckan så jag kan fokusera på att bli bättre. Jag har som en tendens att inte skriva särskilt mycket när jag är down så det här får bli mitt inlägg för ett tag framöver. Tänkte mest bara kika in och visa att jag lever..

tisdag, maj 03, 2011

Undersökning

Enligt en "studie" som aftonbladet har valt att skriva om så är varannan svensk rädd för terrordåd i Sverige och 79% tror att al-Qaida kommer att hämna bin Ladens död. Men jag kollade upp källan och jag skulle ta det med en rejäl nypa salt för det var nämligen bara 534 personer med i undersökningen och jag tycker inte att det är en tillräckligt stor målgrupp. Jag personligen tror inte att vi kommer att drabbas av terrordåd men jag tror att bin Ladens död kommer att påverka världen starkt. Hur? Det är bara att vänta och se...

Deceased

Nu är det på alla nyheter säkerligen över hela världen att en av de största terroristerna i vår historia har blivit dödad. Al-Qaida ledaren Usama Bin Laden blev natten till måndagen hittad och dödad i Pakistan av Navy Seals. En historisk dag för USA och resten av världen.

Bild från FBI's hemsida.

måndag, maj 02, 2011

Random bilder..

Jag har lite random bilder som jag tänkte lägga upp. Tar en massa bilder men brukar aldrig orka lägga in dom på datorn.. Men nu har jag äntligen orkat det så här kommer lite blandat från dom senaste veckorna..

Jag hittade en awsome sak när jag var i Umeå. Färdig chokladmjölk för mig (för er som inte vet är jag laktosintolerant)!

Rasmus hade krupit in i en påse som jag hade lämnat på sängen..
Malin leker :)

Jag var bara tvungen att testa Ezthers jacka och mössa.. I look awsome!

VÅR!

Söndag

Söndag var en riktigt seg dag.. Jag drack faktiskt på lördagen, en bål som jag kokade ihop efter Evas recept. Riktigt god men full blev jag då inte. Dock fortfarande seg och trött dagen efter vilket kan ha att göra med att jag inte la mig förrän 3 på natten.
Vi gjorde i alla fall hemmagjord pizza till middag och jag och Rasmus gjorde en underlig upptäckt...

Kissarna tyckte att det var intressant med bakandet som pågick ovanför dom :)
Min pizza med tonfisk, creme fraiche, jordnötter,majs och champinjoner. Mums!
Jag och Rasmus blev väldigt konfunderad över mattan...
Men det var ju bara Lova... :P

Detta påminner mig om att jag borde baka en kaka till vår granne.. Det blev väääldigt livat på natten till söndagen och jag tänkte ge henne något litet som plåster på såren. Man vill ju inte ha sura grannar heller.

Maskerad

I helgen var det sista april och jag hade anordnat en maskeradfest. Här är ett litet axplock utav alla som var här:


Jag. Har bara bild på smink och öron. Ingen på klänningen eller vingarna. Jag skulle då föreställa en älva.

Musse Pigg (Malin)

Sad Batman (Magnus) och Superhero (Robert)

Kenny (Elvis) och Nils Karlsson Pyssling (Eva)

Magica de Hex (Isabell) med sin onda katt (Rasmus)

Superhero (Robert) besegrar TF2 (Lars)

Kapten Haddock (Johannes)
Spionen TF2 (Lars)

Tingeling (Veronica) och Kapten Haddock (Johannes)

Petter, Emma, Sofie och Anton

En Electric Sapper som spionen lämnade lite varstans i lägenheten..

En cowboy (Michael) och Robin Hood (Johan)
Jag testade lite av Roberts kostym dagen innan och är bara tvungen att lägga upp denna ursnygga bild på mig :P Observera rosetten i håret också, hihi..