måndag, januari 31, 2011

Minne som en gnu var det..

Det jag egentligen skulle skriva var att jag har klippt mig igen idag :) Mest bara fixat till min tidigare frisyr, det började bli så långt. Men det är mer uppklippt nu så allt mitt tjocka och tunga hår inte bara blir platt på en gång. Hade Samuel varit här hade han märkt det på en gång. Jag är riktigt imponerad över han öga för detaljer. Han märker alltid direkt när jag har färgat håret även om det bara är en lite nyansskillnad. Han är grym på det :)

Var hos Mickan under kvällen i alla fall. Mycket trevligt vi fixade och trixade med lite blandat. Bakade bröd och gjorde mat, pratade och såg på tv, badade katt och stickade (eller ja Mickan i alla fall ;P). Mysigt är nog rätt ord. Måste göras om snart igen, blir alltför sällan nu för tiden.. :(

På vägen hem blev jag glatt överraskad. När jag kommer körandes så ser jag en cyklist på vägbanan, men han flyttar sig snabbt in på trottoaren så att jag enkelt kommer förbi och förflyttar sig sedan ner igen. Vilken gubbe med sånt vett. Jag tycker om sånt! :)

Kärlek

Som alltid så är jag sådär glömsk och alltid missat något i mina inlägg, men då har jag också minne som en död gnu som Robert brukar säga :P
I vilket fall älskar jag hur synkade jag och Mickan är :) Jag ringer henne och vad gör hon precis då? Jo, hon sitter och letar fram mitt nummer

Jag ska i alla fall dit nu och ha det trevligt ikväll. Slippa tänka på en massa skola..

I will survive!

Jag överlevde nätt och jämnt.. Var nära på att inte slutföra projekt redovisning men jag tog mig igenom det. Dock fick jag veta först efteråt att det inte var någon obligatorisk närvaro så inte lista skulle in till läraren. Tusan! Jag hade kunnat bespara mig en massa oro, nervositet och ångest över mitt knappt dugliga lilla framträdande. Huvva!

Aja, jag ska i alla fall belöna mitt mod med en semla idag :) Mums! :)

Ångest..

Huvva.. Mår inte alls bra. Har sån ångest över uppgiften idag. Funderar på att inte alls göra den. Det jobbiga är att göra den för i princip alla, hade det bara varit några få hade det nog känts lättare. Men det här ger mig bara magont och en massa illamående. Känns värre bara jag tänker på det. Ska nog försöka prata med läraren..
En positiv sak är att det skriftliga grupparbetet är gjort och inskickat i alla fall och det känns bra. Vi var alla nöjda med arbetet och det känns som att vi har gjort vad vi har kunnat.

söndag, januari 30, 2011

Seeegt..

Det har varit en himla seg dag idag.. Har inte fått så mycket gjort egentligen. Har inte haft energin till att orka plugga eller göra något egentligen. Bara slöat.. Har lyckats fått in programmet i huvudet tror jag. Men det är inte så jätte svårt, så länge det sitter kvar till imorgon. Grupparbetet däremot går inte alls bra. Står bara och stampar på samma ställe. Har problem med skrivandet och hela grejen. Det funkar inte alls för mig idag. Och jag känner inte att jag ska stressa på mig själv med det heller för då kommer jag bara att må dåligt och det resulterar till ett ännu värre scenario.

Har dessutom en superkåt katt här som går och gnäller hela tiden! Hon är verkligen aldrig tyst förutom när man kliar henne på rumpan (Nej, hon är inte kastrerad ännu. Nej, vi vill inte ha kattungar. Det är bara så dyrt att kastrera..) Hon är dryg när hon är som värst men annars väldigt söt :)

Plugg

Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag har väntat på att få reda på när vi ska träffas för att arbeta, men det blev visst aldrig. Lite drygt men sånt händer ibland. Blir till att arbeta hemma, men samtidigt har vi en redovisning till imorgon.. Får se hur den kommer att gå. Kan i alla fall plugga till den, vilket jag inte kunde till aerobicsen. Ska sätta mig och plugga lite på redovisningen nu först och sedan arbeta med grupparbetet..
Ska ta en muffins som Robert har bakat idag :)

Extrema kristna

Jag lyckades komma in på en länk som gick till ett forum där kristna diskuterar sina åsikter.
En mycket intressant var, jag citerar: "The Bible tells us that women are essentially our property, but thanks to all these liberals, feminazis, homosexuals, atheists, and other America-haters, women are looked upon as equal to men. That shows how far we have fallen!"
Vad är det för fel på människor? Jag är inte kristen för 5 öre, förutom just det faktum att jag fortfarande är skriven i Svenska Kyrkan (från mitt dop) och har inte tagit mig i kragen att gå ur den än, så jag förstår verkligen inte hur dom tänker. Har dom helst missat att det inte är år 20 längre utan faktiskt 2011. Samhället utvecklas, människan utvecklas men tydligen inte alla. De skriver att det är okej att deras döttrar blir våldtagna så länge deras gäster är nöjda. Om så är fallet förtjänar de fängelse. Det är oresonliga åsikter anser jag. Man kan inte bara gå runt och tro att man Äger människor och har rätt att sälja dom eller utnyttja dom hur man vill. Det är fruktansvärt!

De klankar även ner på Sverige. 10 reasons why God hates Sweden. Det är ett land där man accepterar homosexuella, där IKEA har en egen nazistisk polis och ABBA har nazistiska budskap i sina texter. Vart utbildades dessa människor? Har dom växt upp i sekter eller vad är det som har gått snett i deras utveckling av etik och moral?

Jag förstår bara inte hur man kan vara så trångsynt?

lördag, januari 29, 2011

Extra sömn

Jag och Robert somnade visst till i några timmar efter maten, närmare 3 tror jag. Vi var både så trötta. I alla fall jag efter en uttröttande träning och har väl dessutom inte sovit så bra inatt, men, men. Vaknade strax innan 9, så får se hur man lyckas somna efter det..
Men nu, idag, har det Äntligen tagit slut. 3 gudsförgätna veckor av tortyr... Jag pratar alltså om mens mina damer och herrar. Sådant som vi alla kvinnor får varje månvarv. Men nu fick min för sig att stanna i 3 veckor istället för bara 1.
I vilket fall som helst så ska detta firas! :) Med chokladbollar alltså, jag vet nog vad ni alla tänkte på men så snuskig är inte jag :P

Lyxmiddag

Fick mig en riktig lyxmiddag idag. Robert gjorde folieinbakad laxfilé på citronsmör, hemmagjord potatismos, dillsås och grönsaker till. Mums! Det bara smälte i munnen. Allt funkade så bra ihop. Min Robert kan laga mat han :)
Kvällen har jag inte riktigt kommit fram till hur jag ska tillbringa. Får se, men just nu ska jag vila ner maten. Är lite trött nu efter maten och en timmes intensiv träning. Men jag mår riktigt gott :)

Städa och träna

Jag har städat lite i lägenheten nu så det ser lite trevligare ut. Orkade dock inte torka golven, det får bli ett senare projekt om några dagar eller så. Men det ser ordentligt ut i alla fall. Tycker om när det ser ordentligt ut :)
Ska snart ta mig för att börja träna. Ska först ta ett pass Zumba på 40-60 minuter hade jag tänkt mig, sedan ska jag köra en styrkelåt med bara mage och efter det ska jag göra lite yoga med vårat lånade wii :) Tror att det kommer att bli kanon. Kommer att bli en himla massa träning idag och det kommer förmodligen göra susen för mig och min stora mage :P

fredag, januari 28, 2011

Filmkväll

Det blev en liten filmkväll efter mitt hårfärgande. Samuel och Elvis kom på besök och vi hade fixat filmen. Det blev Paranormal activity 2. Den var riktigt bra, trodde först att det skulle bli en usel uppföljare på 1:an. Men väldigt bra faktiskt. Sevärd!
Samuel blev så skraj att han gick ut i hallen, han vågade inte se alla scener. Han är mer rädd än mig och jag trodde att jag var den som var mest rädd för skräckfilmer. Särskilt när det är en sådan här film med det paranormala som huvudtema och jag som är troende. Hm, kanske inte den bästa kombon? Men jag älskar dom filmerna, tycker att dom är bäst.
Nej, nu blir det lite SATC innan jag ska vara fyllechaffis ;P

Tecknad barnporr

Jag och Robert var och fikade på stan tidigare idag. Då berättade han om en artikel som han läst om en man som blivit åtalad för att ha tittat på barnporr, enda kruxet är att det är en tecknad bild. Vi hade en ganska intressant diskussion, våra åsikter skiljdes åt lite. Jag tycker att så länge en människa finner njutning av att se på sådant så ska de sitta bakom galler. Spelar ingen roll om det är tecknat, film eller en akt man utför. Om en man eller en kvinna tycker att det är sexuellt upphetsande att se sådan hända eller tänka på sådant så ska de inte få finnas ute i samhället. I det här fallet kanske det är svårt att veta vad det var för typ av bild och om det fanns någon form av tillfredsställelse med i bilden. Det är för jävligt att det finns så mycket psykotiska människor i världen trots allt. Men med så mycket som händer så kanske det inte är så konstigt att några blir lite skeva i tillverkningen.

Sitter just nu och väntar på att färgen i håret ska verka. Så jag tänkte slänga upp en bild på vårt myket goda och trevliga fika från UH också ;)
En biskvi, ett mandelberg och en kopp the. Mums!

Cooler than me

Satt hela kvällen igår och gjorde en musikanalys på Mike Posners Cooler than me. Kommer att vara less på den låten efter nästa vecka, för jag måste verkligen nöta in den i huvudet. Och inte är den särskilt enkel, lite underlig uppbyggnad.


Under tiden som jag satt och skrev så märkte jag en liten katt som låg på en hylla under mitt skrivbord. Lilla rasmus låg där och grymtade ;P


Tog en ordentlig sovmorgon idag. Klev inte upp ur sängen förrän halv tolv. Men hade vaknat till och från sen nio. Men det är himla skönt att få ta en slöardag efter en tuff vecka på skolan. Ska snart ta mig an att bära bort tvätten och sedan förbereda maten. Det blir svampgratinerad kassler och typ ris till tror jag.

torsdag, januari 27, 2011

Kvällens arbete

Har suttit nu hela kvällen och fixat med en redovisning på vattengympa som ska vara klar till veckan. Har fixat hela programmet så nu gäller det bara att testa det och se att det funkar. Men det ska nog förhoppningsvis gå bra.
Är hungrig nu, så hungrig att jag mår illa, så ska ta lite kvällsfika innan sängen tar mig i sin besittning ;P

Trött!

Är så trött.. Har varit en riktigt jobbig dag. Först nervositet som heter duga inför aerobicsexaminationen, vilket gick sisådär. Relativt bra, men inte säkert för ett G. Därefter blev det vattengympa vilket är jobbigare än vad man tror. Så man har svettats som ett tok och tappat massor av vätska. Var helt slut på efteråt.
Men jag kom hem (Robert hämtade mig, min älskling <3) fick i mig mat och ska fixa med en redovisning till nästa vecka ikväll.

Nervös

Jag är så fruktansvärt nervös.. Har inte ätit så mycket. Jag kan inte äta när jag är stressad eller nervös. Jag får truga i mig maten. Men jag har en frukt med mig som jag kan äta senare iaf.
Igår kväll var jag ännu mer nervös och stressad. Fattade inte hur jag skulle fixa allt. På det blev jag arg på mig själv för att jag inte fattade. Så jag dundrade iväg mot affären (för en gångs skull lite fortare än vad lagen säger) och då möter jag en polis. Tur var så brydde dom sig inte. Väl där inne gick det bra (hade åkt först när mina rödsprängda ögon hade lagt sig lite), men när jag skulle ta mig från parkeringen. Jag slirade och slirade. Fick inget grepp med bilen alls och jag höll verkligen på att tappa all logik när jag äntligen kom mig därifrån. Efter det så hjälpte Robert mig lite, höll mig lugn och sådär. Men det var jobbigt. Kunde inte träna alls på hela eftermiddagen på grund av ångesten. Jag tappar helt fokus då. Samma nu idag på morgonen. Känner mig alldeles grötig i huvudet. Huvva.. Hur ska det här gå?

onsdag, januari 26, 2011

Paniken

Jag har varit lugn ända fram till nu.. Nu börjar paniken att smyga sig på. Det kommer att gå åt helvete imorrn. Jag kan inte räkna ner. Fattar inte hur jag ska kunna höra det i musiken. Vadå startåtta? Jag kommer att behöva räkna ner en hel för att kunna visa upp. Det här går verkligen inte. Gaaah!!!

Lugn dag

Sitter här hemma nu, har inte hunnit skriva tidigare idag. Men det har väl varit en relativt produktiv dag. På skolan hade vi genomgång på gymmet om vad man ska tänka på när man instruerar olika individer. Trodde dock att vi skulle få träna och bli ordentligt svettiga, men icket. Inte ens varm.
Så efter det blev det lite lunch och därefter grupparbete. Ett mycket underligt upplägg tyckte vi allt att det var. Men vi kom en bit på vägen.
Känner mig dock lite stressad över hela arbetet. Har inte många dagar på oss att göra klart. Men förhoppningsvis så går det bra. Hoppas jag iaf.
Imorgon har jag då min examination. Ganska nervös, men jag ska öva lite på Robert sen ikväll :)

Just, på vägen hem från bussen så var himlen sådär vackert rosa. Tog en liten bild på det med mobilen :)


tisdag, januari 25, 2011

Toppar och dalar

På skolan så satt alla och väntade på vår lärare, hon kom 20 minuter sent. Vi var alla nära på att gå, så hon var då precis i tid. Dock så drog det då över i 20 min istället av lektionen, vilket jag blev lite less på. Kände mig stressad då jag egentligen skulle ha hunnit duscha och mött Robert för att åka och handla. Ingen dusch och 10 min sen blev jag, men det är väl godtagbart. Less var jag i vilket fall som helst, tappade humöret helt. Men jag får mycket lättade toppar och dalar i mitt humör när jag har mens. Vilket jag har haft i 2½ vecka nu! Vad är det för fel? Orkar inte..

Livet fortsätter tyvärr ändå. Så på torsdag har jag en examination på aerobics. Ska lära ut ett block (1 block = 4 åttor). Inte så svårt att lära ut själva rörelserna, det jobbiga kommer när man måste ha så bra koll på musiken och veta vilken som är "startåttan" och kunna göra en massa tecken. Hm, får se hur det går.
Dagen efter (fredag) så har vi en redovisning där vi ska visa en låt med styrkeövningar. Jag ska då använda mig utav Taio Cruz "Break your heart". Kommer att lyssna sönder den nu i veckan. Men efter det blir det lite lugnare. Har en redovisning till och senare 2 examinerande uppgifter till. Men då har vi lite mer tid vilket känns bra. Men jag känner mig minst sagt lite stressad över denna kurs. Det är lite dålig information om alla uppgifterna..

Var till Isabell och Magnus ikväll. Vi tog med oss fruktsallad och glass som vi bjöd på, mycket gott. Samuel och Anastasia var där också :) Hockeyn var kvällens stora show. Eller ja show och show. Dom förlorade, ganska dåliga var dom tycker jag allt. Jag är väl inte den mest hängivna supporten men det är lite intressant att se ibland ändå. Jag som rycks med när jag väl sitter där. Kan dock inte så mycket men det är roligt när det går bra för oss, Modo alltså :)

Nej, nu ska jag ordna lite småsaker inför skolan imorrn. Fixa disken och sen blir det sängen.
Tjing.

Frunch

Tog en lång och härlig sovmorgon idag. Har varit så trött dom senaste dagarna så det här gör nog susen :) Då jag vaknat 10 så blev det både frukost och lunch samtidigt, alltså en frunch.
Sitter just nu och skriver ihop vad vi ska handla idag. Det blir en storhandling nu efter skolan med Robert. Skönt att äntligen ha pengar igen så att man kan leva. Men just nu verkar jag ha lite problem med att komma ihåg vad det är vi behöver. Minne som en död gnu har jag fått höra att jag har, vilket antagligen stämmer. :P

måndag, januari 24, 2011

Fet mat?

Somnade som en stock efter tvätten. Var lite trött och skulle vila en stund men vaknar istället när Robert kommer in genom dörren, från jobbet. Så ca 1½ timmes extra sömn är inte dåligt. Särskilt när jag inte är van att vara uppe den här tiden på morgonen, men det blir nog ändring på det.

Idag ska vi äta på Burger King för att fira lilla Sofie som blir hela 6 år! Men jag är inte alls sugen på sån mat, kanske när man kommer dit. Men när jag inte har ätit sånt på nio månader (förutom någon enstaka gång) så tappar man helt suget efter fet mat. Vi äter i princip bara hemmagjort mat numera. Om vi äter ute så är det mera Thaimat som gäller. Fet mat = Fetma(t) Det är nog lika bra att man låter bli sånt så mycket som vi gör :)

Redigering

Jag har ändrat lite på bloggen. Och nu är den öppen för allmän åskådning. Jag får se vilken vändning den möjligtvis tar nu efter detta. Vad mer har hänt? Jo, jag och Robert var på fest i lördags. Väldigt trevligt men jag for ganska tidigt. Var nykter och kommer nog alltid att vara det fram till sommaren. I och med mina tabletter som jag äter dagligen så mår jag så dåligt några dagar senare om jag dricker alkohol så det är det slut med nu. Ja, i vilket fall som helst så kom vi då hem runt tolvslaget. Men jag mådde så dåligt. Illamående, ont i magen och yrsel. Precis som om jag vore full, men jag var spiknykter. Vet inte alls var det kommer ifrån, men jag har en teori om att det har med mina problem att göra. Eller så projicerar jag bara alla andras känslor kanske, vilket också är en teori.
Många teorier här nu, tror att jag ska växla med lite tvättande.

Tjing.

söndag, januari 23, 2011

I'm gonna put myself out there

Jag har funderat. Varför ska jag försöka dölja mig och mina problem. Jag är en människa som alla andra. Som har behov som alla andra. Som ha bra och dåliga dagar. Jag har det väldigt bra med min sambo och katterna. Ett utbildning som jag verkligen trivs med om än kanske inte riktigt alla delar i kurserna. Men jag har egentligen inget att klaga på materiellt sett. Dock har jag då min ångest, vilket är ett stort problem. Men jag har kommit fram till att jag ska prata om det mycket. Det är inget att dölja. Det är en del av mig och varför ska jag dölja mig själv? Jag har problem som alla andra människor i världen och jag har ett behov av bekräftelse, vilket detta uttalanden om ångest verkligen inte syftar till. Jag menar bara på att varför ska jag som en människa, som en kvinna behöva gömma mig för världen på grund av mina känslor. Det låter inte det minsta rimligt. Om man inte utsätter sig så får man heller inget tillbaka. Visst det finns stor risk att bli sårad, men det har jag redan gått igenom ett par gånger. Jag har tagit mig igenom riktigt svåra situationer nu i flera år. Jag har en del erfarenhet, så varför inte berätta om den? Jag funderar starkt på att göra min blogg mer tillgänglig. Då kommer jag antagligen skriva mycket mer också, får mer bekräftelse och förhoppningsvis bättre självförtroende.