söndag, augusti 29, 2010

Plugg!

Storhandling igår. Dyrt, men väldigt nödvändigt. Blev en lugn dag/kväll. Bjöd en vän på middag. Vi grillade på den mycket rangliga grillen, som knappast lär överleva till nästa sommar. Den som faktiskt var helt okej, bra pris, lagom stor för oss och allt. Så går den sönder... Fy tusan! Men vad ska man göra?
Kollade på dansfeber igår. Helt värdelöst. Det enda som var bra var Morgan Alling, men han är ju bäst på typ allt han gör också. Allt annat, domarna hela programidén sög.

Idag är det plugg som står överst på listan. Plugg, plugg, plugg. Är nästan klar. Har några sidor till att läsa. Men sen är jag färdig. Det känns faktiskt bra att få börja med något igen. Och studera som jag tycker om, det faller mig alldeles utmärkt i smaken det här med internet-studier. Perfekt.
Det börjar på riktigt imorgon. Lite nervöst eftersom att jag aldrig har studerat så här förut. Jag har som fortfarande inte riktigt fattat hur det ska gå till med föreläsningarna och seminarierna. Men vi får väl förhoppningsvis information om det imorgon.

Har som sagt suttit och läst kurslitteratur idag. Pedagogik var ett lite mer svårsmält ämne än jag trodde. Det är ganska svårt, för definitionerna av det är minst sagt olika överallt. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Jag får arbeta hårt.


Ska äta köttfärslimpa idag. Mums. Får se om det går bättre den här gången än förra. Det gick inte riktigt enligt planerna förra gången. Men, som man säger, man lär sig av sina misstag. :)

Jag känner mig dessutom mycket bättre nu. Jag tror faktiskt att mina tabletter, eller snarare dosen på tabletterna, gjorde mig sämre. Nu när jag har gått ner på dom så känns det som att en dimslöja har lättats från mig. Jag ser klarare och mår bättre. Det känns mycket bra. Jag hoppas att det fortsätter åt det här hållet nu.

Men nu ska jag fortsätta plugga.
Puss

fredag, augusti 27, 2010

Städning

Vaknade lite segt sådär.. Försökte ringa lite samtal utan lycka. Åt frukost/lunch. Strax efter det var jag på G. Jag ringde alla mina samtal. Allt är fixat. Jag är inne på kursen, inga problem där. Jag har pratat med försäkringskassan, inga problem där verkar det som. Har fixat tid för kastrering på Rasmus, inga problem där. Allt är fixat! :) Så skönt!

Efter det började jag städa. Har dammtorkat hela lägenheten. Så fint och luktar gott nu :) Ezther var förbi en snabbis också, jag skulle ha följt med henne till S-vall om jag hade kunnat. Men nästa gång blir det. Ska åka upp dit snart och kika på deras nya lägenhet :) Är på bra humör idag. Känns bra :)

Puzz

torsdag, augusti 26, 2010

Segt

Så var det torsdag. Hade torsdag igår och har haft fredag idag. Väldigt förvirrande faktiskt. Jag vet som inte riktigt vad jag ska skriva av mig om idag. Det har inte hänt så mycket. Jag har varit så trött och seg idag att jag inte har gjort så mycket.
Har försökt fixa lite mer inför kursen, men har inte kommit längre. Jag har dock ett stort problem kvar att lösa så jag hoppas att jag kan fixa det imorrn. Idag gick det inte då hon jag ville ha tag på inte svarade på hela dagen... *less*

Blir en lugn kväll med film iaf.

Tjo

onsdag, augusti 25, 2010

Csn, kurs och annat skräp

Tusan! Sablar! Helskotta!
Jag hade glömt att skicka in studieförsäkran inför studierna, så jag har inga pengar än.. Måste skicka in den så får jag dom till veckan antagligen.
Men har fixat både den och ändringarna för kursen nu i höst så det ska bara postas så är det färdigt.
Ska bara försöka få tag på hon som är programansvarig så att jag vet om jag har en garanterad plats till våren eller inte. Jag borde ha det i och med att det beror på sjukdom, men man vet ju aldrig. Fast just nu vill hon inte svara.. Hm.
Ska nog försöka ringa försäkringskassan igen också. Handläggaren skulle ringa upp i förrgår som jag förstod det, men inget än. Måste få det löst också. Tusan.

Förhoppningsvis får jag allt löst idag. Annars blir jag less.

tisdag, augusti 24, 2010

Kurator

Var till min kurator idag för det andra mötet. Jag funderar på om hon inte riktigt är rätt för mig.
Hon verkar inte vilja fråga om min bakgrund eller något som kanske kan ha utlöst min ångest från första början, utan det är bara här och nu. Det som har varit spelar som ingen roll känns det som. Det är lite skumt. Dessutom har jag bara tid varannan vecka. Vilket också är konstigt med tanke på min situation..
Tänker kolla upp samtalsbyrån och se vilka väntetider dom har så kanske jag går där istället. Då ska jag även byta vårdcentral. Har aldrig varit med om så här dåligt bemötande. VC i Själevad rekommenderar jag verkligen inte. Men jag ska ge henne en chans till tror jag sen får jag se.

Har ätit middag nu. Pannkakor som Robert gjort. Gott!

Fick mina byxor idag som jag hade beställt också. Ett par svarta capribyxor, som satt lite konstigt så jag ska skicka tillbaka dom. Även ett par khakigröna haremsbyxor som är jätte mysiga. Dom behåller jag.

Just det, har skickat efter en bok - "Fri från ångest". Jag tror att det kan vara bra. Både jag och Robert ska läsa den (eller jag ska väl märka ut de mest väsentliga delarna) för att ha lite bättre koll. Så det blir nog bra.

Blir en lugn kväll ikväll. Skönt.

söndag, augusti 22, 2010

Gräsänka

Har varit gräsänka i helgen. Från lördag morgon till nu idag, söndag eftermiddag.
Älsklingen for iväg på roligheter medan jag var kvar hemma.
Vad skulle jag hitta på?
Jag ringde Johanna så kom hon förbi. Vi hade en tjejkväll deluxe här :) Först åt vi ganska god mat. Sedan peeling och ansiktmask, efter det film - Grease, med gó fika såklart :) Efter det, en till film - Sex and the City 2, med gurka och chips att dippa. Mycket mums och bra för kroppen. Så det var trevligt.

Har fixat några små saker till kursen nu. Jag tror att allt är ganska säkert nu. Jag kommer att läsa Pedagogik A på nätet och fortsätter med programmet till våren. Det känns bra, hoppas bara på att det går bra också.

Aja, nu tänkte jag mysa med min efterlängtade pojkvän! <3
Puss

fredag, augusti 20, 2010

Tockis

Jag har blivit tjoooock! Buuäähh... Jag har gått upp minst 3 kilo. Har inte vägt mig på länge nu. Men jag har gått över min gräns.. Väger typ 68 minst och min gräns ligger på 67. Men förut låg jag och pendlade mellan 63 och 65. Usch då.. Får inte på mig mina gamla jeans längre.

Aja..

Nu sova.

onsdag, augusti 18, 2010

Rötmånad

Det är rötmånad och jag hatar rötmånad! Hatar, hatar, hatar! Allt blir dåligt på typ två sekunder. Man kan inte ha något framme, inget! Ska du äta något, ät fort annars blir det dåligt! Och bananflugor är det överallt. Hatar bananflugor. Dom är så äckliga! Fyyyy fasen! Usch, blä, äckligt!
Kan vi inte komma in i september nu? Det skulle vara så mycket enklare då.

tisdag, augusti 17, 2010

Kamel utan kondition

Jag har lika bra kondis som en 80-åring som legat i koma i 10 år. Inte särskilt bra med andra ord. Det gick inte alls särskilt bra att springa idag. Trodde att jag hade lite mer i mig, men jag har inte tränat relativt ordentligt på 5-6 år. Så det blev ganska jobbigt. Men det var inte det som var värst.. Det var ångesten som kom och smög sig på efter halva vägen. Jag förstår inte.. Det är inte början, alltså inte någon jävla rädsla för någon situation. Det är ju efter att jag har utsatt mig för saker tillräckligt länge som det blir jobbigt. Jag ville lägga mig ner på stigen och grina. Blir så illa om man inte är sjuk.. Jag fattar det verkligen inte. Undrar om det bara är jag som ser det? Det är inte bara rädsla och social fobi. Det har byggts på, men det är inte det som är huvudproblemet. Visst det gör det svårare och mycket jobbigare för mig. Men det är fortfarande inte det som jag kämpar med, det är ångesten!
Jag är som en kamel.. Det är jätte jobbigt att hitta vatten i öknen, men det är värmen som är det stora problemet. Vatten har jag i pucklarna, så det är värmen som får det att gå åt fortare.

Bröööööhl...

Träning

Fick en dille idag och kom fram till att jag skulle träna. Så jag tog på mig kläder, plockade fram yogamattan, satte på träningsmusik på dator och började med situps. Jag failade totalt. Har inga muskler what so ever. Det är fruktansvärt tragiskt. Men jag gjorde några små övningar. Rygg ups och något för låren. Ska ut och jogga med Robert när han kommer hem. Får se hur det går.. Kommer att stupa efter 10 meter. Haha.

Aja, ska äta lite nudlar nu så får vi se hur min nya "hobby" kommer att ta sig.

Tjo

måndag, augusti 16, 2010

Kräftskiva

Jag och Robert hade en egen kräftskiva ikväll. Eller ja, det var jag och Robert och 12 kräftor på bordet. :P
Jag åt två, eller ja åt och åt. Det jag vågade halvt äta. Robert tog resten.
Kräftor är inte riktigt något för mig. Räkor funkar lite bättre, men knappt de ibland.
Nej, jag håller mig till sånt jag vet går att äta.

Btw så är Ellos trögt. Jag kan inte ansöka om faktura där. Har gjort det en gång och det gick bra. Men tydligen måste man göra det varje gång. Drygt. Och de senaste två gångerna jag har försökt så står det att det är något fel.
Jamen, fixa det då! Hallå.. Så nu kan jag inte beställa det jag vill ha. Har inget Visa att betala med heller. Tusan också!

Nu ska jag snart sova, eller ja lägga mig i sängen iaf. Sova lär jag inte få göra förrän 2 inatt.

Natti

Skriva

I och med att jag nu har ändrat bloggen lite grann så kommer jag att vara lite mer öppen med det jag skriver om och beskriva min situation lite mer. Mest för att jag ska få skriva av mig (då det känns bättre efteråt) samt att jag tycker att det kan vara lite jobbigt att berätta allt för flera personer, så då kan ni läsa det mesta här :)


Btw.
Jag har spärrat mitt Visa-kort idag. Upptäckte idag att det är borta. Vette fan vart det kan ha tagit vägen. Senast jag använde det var för en vecka sedan (har inte behövt använda det efter det, förrän idag), men jag vet inte vart jag kan ha tappat det.. :S Aja, ett nytt är på G.

Har varit en sväng på stan idag med min bästaste vän :) Jag klippte luggen och köpte en snygg väska för 30 kr :) Vilket kap!
Men mot slutet kände jag att det började smyga upp.. Ångesten. I soffan började spasmerna komma och jag känner mig, bara efter några enstaka timmar med Mickan, redan helt slut i kroppen. Bara det här är mycket för mig.

Robert fick åka på Modos träningsmatch själv. Jag ska titta på film och ta igen mig :) Det blir The Ghost Writer.

Puss

söndag, augusti 15, 2010

Bilder

Jag har lagt upp lite nya bilder från när vi var i Stockholm, på skansen, på fejjan :P
Har annars ägnat dagen åt att diska, laga mat, se knottarnas fotbollsmatch och film med godsaker (självklart med älsklingen <3)

Nu.. sova sängen, tyo, isch..

Natt

Endast inbjudna

Nu kommer endast inbjudna att kunna se och läsa bloggen. Det är för att jag endast vill dela sådant med de jag litar på och älskar :)
Puss

lördag, augusti 14, 2010

Myskväll hemma

Jepp, en hemmakväll igen. Ovanligt? Njae, inte det senaste halvåret iaf.
Kanske ska skaffa ett liv, eller ja iaf en hobby.. Hm..

Aja, det blev iaf mys med älsklingen. Jag gjorde chokladbollar och han gjorde melonshake. :) Mums, mums.
Till det såg vi The Fellowship of the Ring. Länge sedan. Men nu.. Sova.
Nattinatt.

Saturday

Hade en dålig start på dagen.. Men så fort min älskling kom hem och satte lite fart på mig så har jag faktiskt kunnat göra lite småsaker, har varit lite duktig iaf :) Men det har varit en seg dag (som alla andra dagar typ..).

Funderar på vad man ska sysselsätta sig med under kvällen..

fredag, augusti 13, 2010

Fredag den 13:e



Fredag den 13:e, otursdagen nummer ett. Varför? Jag tror att det har att göra med att tempelriddarna på 1300-talet blev nästan alla dödade av den dåvarande påven Clemens, på just en fredag, den 13:e. Men det finns många olika teorier. Men den tycker jag är den mest trovärdiga kandidaten.
Jag har alltid varit skrockfull av mig och aktat mig för diverse saker, men väldigt ofta utan någon egentlig anledning. Är väl kanske bara för att jag är väldigt försiktig av mig i naturen.

Vaknade idag utan mitt illamående. Tror att den värsta effekten börjar avta, så skönt. Klarar inte att må så där under längre perioder..

Håller på att laga mat nu. Egen klyftpotatis på hempotatis och stekt kyckling. Nom, nom! :) Senare blir det lugn hemmakväll med älsklingen och en nära vän.

torsdag, augusti 12, 2010

Nattlig fundering

Sitter här nu sent i natt. Kan inte sova..
Funderar på vad som har hänt de senaste året. Det känns som att allt börjar dö ut. Eller så kanske det bara är jag.. Men alla mina intressen försvinner sakta, men säkert, allt längre bort. Jag har tappat greppet.. Vad ska man göra då?

Funderar på att börja träna igen. Men jag kan inte ta mig för och börja, särskilt inte just nu. Men jag måste börja, annars måste jag byta ut halva min garderob tror jag. Funderar på att rensa ur den någon dag ändå, men jag får se.

Åh, jag måste sova.. Men det är så svårt. Blir trött, pigg, trött, pigg, trött, pigg.. Jisses!

Aja, ska försöka nu ännu en gång.
Natti

onsdag, augusti 11, 2010

Hemgång

Det blev en snabb hemgång i lördags. Vännen blev dålig så vi for tidigt. Missade Europe, men mig gör det inget. Kvällen kostade mig 100 spänn (= 2 cider), allt annat blev gratis :)

Nu går jag hemma igen. Har papper på det äntligen! Att det ska vara så svårt!? Fattar det inte..
Nu är det illa iaf. Är antagligen tabletterna, men det ser man inte själv när det är som värst.. Men jag ska väl lyckas ta mig igenom det här också, har gjort det förut..

lördag, augusti 07, 2010

Konsert

Blev helt plötsligt bara så där..
Ska åka och se Europe och the poodles. Men nu måste jag kila.. Berättar mer sen :)

fredag, augusti 06, 2010

Fyra små monster

Jepp har fyra monster under sängen nu.. Eller njae.. Är kattvakt nu åt Farfar och Mormor. Så förutom våra egna monster Rasmus och Lova så har vi numera två monster till att hålla kolla på. Men det ska nog gå bra.. Förhoppningsvis.

torsdag, augusti 05, 2010

Bröl..

Något är fel..

Är jag väldigt negativ av mig?
Eller är jag positiv utåt och negativ hemma?
Varför är jag inte bara jag, hela tiden?
Vad är det som har hänt med mig?

När, Hur, Vad, Var.. Varför..?

onsdag, augusti 04, 2010

Frisk som en nötkärna

Tydligen så är jag inte längre sjuk.. Jag gick till min läkare idag och fick höra "Du är inte sjuk, du är bara rädd." Hmm.. Okej, har jag varit det sedan jag var 15 eller? Vad fan.. Blev så less och jag for hem med Robert som fick ta hand om mig..
Har försökt byta läkare, men tydligen får man inte välja läkare själv. Så i Själevad får man då ingen jävla hjälp från läkarna om det inte är stafettläkare. Till och med Jan är bättre då.

Men..

Vad ska jag göra nu då?

tisdag, augusti 03, 2010

Aktiviteter :)

Det har varit mycket på gång nu de senaste dagarna. Åkte på roadtrip med älsklingen och två kompisar. Stockholm = Shopping, Skansen och Cosmonova, samt en natt på hotell :) Mycket trevligt. Sedan blev det dalarna på vägen upp mot Sundsvall och Ikea. Lite shopping.
Dagen efter åkte vi hela gänget ner mot Härnösand och gick en höghöjdsbana. Det högsta var 11-12 meter som jag förstod det. Det var roligt, men svårt.
Kvällen blev det fest hos oss.. Den spårade ur. Slutade med att jag stod och grät på balkongen och ville ha ut alla. Blev så less.. Sedan dess har jag varit helt borta.. Orkar ingenting.. Men jag ska till vc imorgon så jag får väl se vad dom säger. Jag vill att något ska göras nu.